20 may 2016

CRIM I PASSIÓ A LA CORT DELS REIS CATÒLICS

Textos i documents històrics han permés l'alumnat de 2n ESO A conèixer l'atzarós destí dels reis que canviaren la Història.
La unió dinàstica de Ferran d'Aragó i Isabel de Castella, marcarà una fita fonamental en la Història del nostre país. Tanmateix, aquest canvi podria no haver sigut. Els i les alumnes de 2n d'ESO A s'han acostat als detalls que envoltaren la vida i la mort d'aquesta parella de cosins, membres de la família Trastàmara. La reconstrucció col·lectiva feta pels xavals i xavales a partir dels materials històrics, ha estat pròpia del CSI. Nogensmenys, la vida dels monarques d'Aragó i Castella va estar plena d'intrigues, conspiracions i misteri.
Sabieu que el primer pretendent d'Isabel, Pedro Girón va morir el 1466 quan es dirigia a demanar la mà de la princesa?
Coneixieu que Ferran d'Aragó va acudir al seu casament vestit d'humil mosso per a evitar que el germà d'Isabel, Enric IV, boicotejara la cerimònia?
Havieu escoltat que Isabel i Ferran hagueren de falsificar una butlla papal per poder casar-se?
Sabieu que se sospita que Felip el Bell va ser assassinat pel seu sogre?
Estava realment boja la reina Joana?
Havieu mai sentit que el rei catòlic va morir per l'ús d'una viagra medieval mentre intentava engendrar un hereu per a la Corona d'Aragó?
Tot això i molt més han descobert els alumnes de 2n A en aquesta investigació cooperativa. La història els ha impactat tantíssim que han decidit convertir-se en periodistes tardomedievals i publicar articles de premsa,  secció successos i premsa rosa, descrivint alguns dels episodis més colpidors de la vida d'Isabel i Ferran. 
ENLACES: 1 y 2






No hay comentarios:

Publicar un comentario