31 mar 2015

DIÀLEG AMB ELS JOVES LECTORS

Un any més els alumnes de 2n de batxiller han assistit al Diàleg amb els joves lectors. L'autor d'enguany ha segut Manuel Baixauli i el llibre llegit Espiral, una obra composta de 68 microrelats. Ja havíem conegut Baixauli a Sueca quan ens va obrir les portes del seu taller de pintura, L' Exili. Baixauli és una persona propera, utilitza un llenguatge molt planer,  empatitza molt amb els alumnes i ha respost totes les preguntes que li han fet. 
Felicitem l'alumna Sívia Vaquero que ha rebut un dels accèssits del concurs de microrelats pel seu conte: Sentència



30 mar 2015

GUANYADORS CONCURSOS RELATS CURS 2014-2015

Ja tenim els guanyadors del IV Concurs de Relats de l’IES Campanar. Aquest any per primera vegada també hi ha hagut concurs de relat en anglès i francés. Els resultats han estat els següents:

-IV CONCURS RELAT CURT (Castellà-Valencià)

Primer cicle ESO
       1er Premi: Mirian Martín López (2 ESO A)
2n Premi: Laura Rivero Miró (1 ESO A)

Segon cicle ESO
       1er Premi: María Martí Carrascosa (3r ESO B)
2n Premi: Desert

Batxillerat
       1er Premi: Marta Puche Úbeda (2 BACH B)
2n Premi: Albert García Valiente (1 BACH A)


-I CONCURS DE MICRORRELAT (Anglès - Francès)

Primer cicle ESO
       1er Premi: Sara Gil Carballal (2 ESO A)
2n Premi: Alicia García Martín (1 ESO A)

Segon cicle ESO
       1er Premi: Desert.
2n Premi: Desert.

Batxillerat
       1er Premi: Miguel Lacalle Úbeda (1 BACH A)
                        Marta Puche Úbeda (2 BACH B)
2n Premi: Paloma Feng–Johana Rodríguez (2 BACH A)                Lorena Ródenas–Ana Mª Martínez (2 BACH A)

ENHORABONA ALS PREMIATS!!!

I MOLTES GRÀCIES A TOTS PER PARTICIPAR!!!

29 mar 2015

PRÀCTIQUES DE BIOLOGIA

L’alumnat de 1r batxillerat de Biologia va concloure el trimestre fent unes pràctiques de dissecció, on van observar alguns òrgans relacionats amb el sistema nerviós i els òrgans dels sentits. Algunes imatges poden ser dures per a l’ observador.

Ací teniu els enllaços:


12 mar 2015

“BUSCANT EL FANTASMA DEL TEATRE”

El passat 23 de febrer els alumnes de 3º d’ESO de l’assignatura de teatre de l’IES Campanar van assistir a un taller "Buscant el fantasma del teatre" on els alumnes van participar en una mostra sobre l’obra de Shakespeare i van recórrer totes les estàncies d’aquest teatre. A més a més van poder observar els assaigs  d’una Companyia professional.
Va ser una experiència molt enriquidora.
 
 

11 mar 2015

RESSEGUIR LA FLAMA DE LA HISTÒRIA A XÀTIVA

Enguany l'alumnat de 4tC no para en la seua descoberta històrica. De la mà de "El pas dels maulets" (Edicions del Bullent, 2013), les xiques i els xics s'acosten a la Guerra de Successió, un conflicte que va canviar el destí del nostre país. Si al desembre vam anar cap a l'Albir i Dénia per conèixer les arrels de la contesa, i al gener vam rebre la visita de l'Associació de Recreació Històrica "Miquelets del Regne de València", ara al mes de març hem continuat el viatge en el temps pel centre històric de València i Xàtiva.

El 4 de març, acompanyat per Pilar Roger i Pau Tobar, l'alumnat campaner va arribar als peus de les Torres de Serrans des d'on van començar una ruta literària que els conduí a través de les lectures per l'embolicat entramat de carrers de la Ciutat Vella, descobrint com les arrels de la nostra història es troben en les cantonades més insospitades. A continuació arribàrem a l'Estació del Nord, on vam agafar un tren de rodalies cap a Xàtiva.

A la capital de la Costera vam seguir la ruta de la Crema de Xàtiva, acompanyats per l'historiador local Àlex Gutiérrez. Ell ens va explicar els detalls de la presa borbònica de la ciutat i les raons per les quals es va decidir capgirar Felip V i això es va convertir en un símbol, no només per als xativins sinó per a tots els valencians. Després d'un bon àpat, vam continuar les nostres lectures des de la pedra dels maulets fins els peus del castell, a l'ermita de Sant Josep. I des d'allí vam fer tot el recorregut de l'antiga muralla fins arribar a l'estació. Un capítol més en la nostra aventura per la Història!




4 mar 2015

VISITA A SUECA I DIÀLEG AMB MANUEL BAIXAULI

Ahir 3 de març, un grup de 28 alumnes de 2n de batxiller (A i B) van anar a Sueca. Allí van realitzar una breu ruta poètica sobre Fuster acompanyats per Pere Marco, i van visitar només el claustre de l'Espai Fuster, doncs la resta encara no s'ha obert al públic tot i que ja està totalment rehabilitat.
 
Després van visitar el taller del pintor i escriptor Manuel Baixauli, autor del Diàleg 2015. Van tenir l'oportunitat de conèixer-lo en el seu àmbit de creació, els va explicar com s'enfronta a la creació tant pictòrica com literària, els va atendre i els va donar resposta a totes les preguntes que li van fer.
 
Els alumnes van gaudir molt d'aquest encontre. 


3 mar 2015

DEL CARRERÓ A LA CIUTAT

El passat 2 de març, un grup d’alumnes de 2n ESO, acompanyats pels professors d’Història Pau Tobar i Josep Juan, han tingut una trovada amb l’historiador mediavalista i escriptor Aureli Silvestre. Silvestre és l’autor del llibre “Del carreró a la ciutat” (Bullent Edicions) que els estudiants de Campanar havien llegit prèviament i de manera voluntària.
La trobada ha estat molt interessant i ens ha conduït pels escenaris més importants de la novel·la així com de la historia de la nostra ciutat. De la mà d’Aureli Silvestre, hem descobert secrets i llegendes que els carrers de València amaguen, des de l’època romana fins la guerra civil. Una experiencia molt enriquidora per als alumnes que s’ha completat amb una visita a l’Ajuntament i al seu museu històric on hem pogut trobar relíquies tan impressionants com un exemplar dels furs del s. XIV, l’espasa i l’escut de Jaume I “el Conqueridor”, el Penó de la Conquesta, o les Claus de València en l’època musulmana.
 

 

ACROGYM

Durant aquesta segona avaluació l’alumnat de 1r Batx ha estat treballant exercicis d’acrogimnàstica. Han fet uns muntatges molt bonics. Ací vos deixem una xicoteta mostra.