11 mar 2015

RESSEGUIR LA FLAMA DE LA HISTÒRIA A XÀTIVA

Enguany l'alumnat de 4tC no para en la seua descoberta històrica. De la mà de "El pas dels maulets" (Edicions del Bullent, 2013), les xiques i els xics s'acosten a la Guerra de Successió, un conflicte que va canviar el destí del nostre país. Si al desembre vam anar cap a l'Albir i Dénia per conèixer les arrels de la contesa, i al gener vam rebre la visita de l'Associació de Recreació Històrica "Miquelets del Regne de València", ara al mes de març hem continuat el viatge en el temps pel centre històric de València i Xàtiva.

El 4 de març, acompanyat per Pilar Roger i Pau Tobar, l'alumnat campaner va arribar als peus de les Torres de Serrans des d'on van començar una ruta literària que els conduí a través de les lectures per l'embolicat entramat de carrers de la Ciutat Vella, descobrint com les arrels de la nostra història es troben en les cantonades més insospitades. A continuació arribàrem a l'Estació del Nord, on vam agafar un tren de rodalies cap a Xàtiva.

A la capital de la Costera vam seguir la ruta de la Crema de Xàtiva, acompanyats per l'historiador local Àlex Gutiérrez. Ell ens va explicar els detalls de la presa borbònica de la ciutat i les raons per les quals es va decidir capgirar Felip V i això es va convertir en un símbol, no només per als xativins sinó per a tots els valencians. Després d'un bon àpat, vam continuar les nostres lectures des de la pedra dels maulets fins els peus del castell, a l'ermita de Sant Josep. I des d'allí vam fer tot el recorregut de l'antiga muralla fins arribar a l'estació. Un capítol més en la nostra aventura per la Història!




No hay comentarios:

Publicar un comentario