30 ene 2012

RUTA LITERÀRIA A LA VALÈNCIA MEDIEVAL

El passat dilluns 24 de gener, els alumnes de 3r ’ESO amb els seus professors feren una passejada pel centre de la ciutat, acompanyats per dos actors que els anaven guiant per la València medieval.
La muralla àrab del Centre Octubre, la Llotja dels mercaders, el carrer Cordellats, la plaça de Sant Nicolau, la plaça del Correu Vell  i la Seu van ser els indrets escollits per escoltar tant llegendes antigues com les veus d’alguns dels nostres clàssics, com ara: Francesc Eiximenis, Anselm Turmeda, Jaume Roig, Isabel de Villena, Joanot Martorell i Ausiàs March.


29 ene 2012

CONCURS DE LOGOS

L'associació d'alumnes, AAIC, ha convocat un concurs de logotips per a tots els alumnes del centre que consisteix en dissenyar el millor logo que s'identifique amb la nostra associació. Teniu més informació en les bases que les podeu descarregar ací.

28 ene 2012

MOBILITZACIONS DE L'IES CAMPANAR

El dijous 26, a l’hora de pati, pares i mares, alumnes, personal no docent i professors/es ens manifestarem fora de l’institut per tal de mostrar el nostre malestar per les retallades en educació i defensar l’ensenyament públic.
A la vesprada un grup prou nombrós, format per totes les persones que conformen la comunitat educativa de l’IES Campanar, acudirem a la manifestació amb les nostres samarretes negres, pancartes, xiulets, megàfons... Igual que la del dissabte, va ser una manifestació massiva.


23 ene 2012

ESCRITO DEL CONSEJO ESCOLAR DIRIGIDO A LA CONSELLERA DE EDUCACIÓN

NOTA DEL CONSEJO ESCOLAR DEL “IES CAMPANAR”

         El Consejo Escolar del IES Campanar de Valencia, reunido en sesión ordinaria el día 18 de enero de 2012, ha debatido las consecuencias motivadas por el retraso, por parte de la Consellería, del pago de los  gastos de funcionamiento de dos cuatrimestres del 2011,  poniendo de manifiesto que la situación económica del IES Campanar es crítica y que a corto plazo, la dirección del centro, no podrá hacer frente a los gastos asociados al mantenimiento de instalaciones, consumo de luz, agua, calefacción,  material fungible, etc., que tan necesarios son para el normal desarrollo de las funciones docentes, educativas, y administrativas.

En base a lo anteriormente expuesto, este Consejo Escolar informa que la actual situación económica induce al IES Campanar a:

1)      Restringir el consumo de luz, agua, calefacción, etc., y priorizar los gastos que repercutan más directamente en la calidad educativa del centro.

2)      Realizar y secundar campañas de información y movilización dirigidas a toda la comunidad educativa, poniendo de manifiesto la precariedad de recursos económicos con que actualmente cuentan los centros de enseñanza públicos y las consecuencias que esta situación puede acarrear en un futuro próximo.

3)      Apremiar a la Consellería de Educación a cumplir su compromiso de provisión de fondos económicos para el funcionamiento de los centros docentes, todavía pendientes los  del año 2011,  a que haga efectivo el pago de los mismos de manera inmediata.

4)      Solicitar a la Consellería que concrete un calendario de pago para los gastos de mantenimiento correspondientes al año 2012 que no implique retrasos en la percepción de los mismos.

5)      Por otra parte, estaba previsto realizar distintas obras de mejora de las infraestructuras del Centro,  entre ellas la sustitución de la valla exterior que se encuentra en estado ruinoso, con peligro para la seguridad de los alumnos, por lo que solicitamos se proceda a su inspección y sustitución urgente.

Valencia, 18 de Enero de 2012.
Presidente del Consejo Escolar

                                
                                          Ricardo Rizo Bertomeu
                      

HONORABLE SEÑORA CONSELLERA DE EDUCACIÓN

MANIFESTACIÓ EN DEFENSA DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC

El passat dissabte 21 un grup d’alumnes, personal no docent i professors/es de l’IES Campanar van acudir a la plaça de San Agustí per tal de participar en la manifestació en defensa de l’ensenyament públic. La manifestació va ser molt nombrosa i ací teniu alguna xicoteta mostra.



22 ene 2012

CONCURSO EUROSCOLA 2012

Els alumnes de 1r de batxillerat A amb el professor D. Emilio Martínez s’han inscrit en la XVIII edició del Concurs Euroscola 2012 que tindrà lloc del 20 de febrer fins al 23 d’abril.

Els alumnes participants són: 
María Alcaraz Castillo
Cristian Camilo Bermúdez Muñoz
Andrea Gil Granados
Guillermo González Ordóñez
Víctor Moreno Salom
Gema Muñoz Domínguez 
Jorge Pla López
Hernán Rochina Pérez
Mykhaylo Semenov
Han Zou

18 ene 2012

PREVENCIÓ TABÀQUICA

Una vegada més, Paco Polit, voluntari de INSVACOR, ha realitzat pels alumnes de 3r d’ESO una xerrada sobre el consum de la marihuana els dies 11 i 18 de gener. Els alumnes han estat molt interessats amb una bona participació. Des de l'IES Campanar volem mostrar el nostre agraïment a les persones que estan dedicant el seu temps i el seu esforç a ajudar-nos a educar els nostres alumnes en l'adquisició d'hàbits saludables.


MODEL DE PARLAMENT EUROPEU

Els nostres alumnes Maria Alcaraz, Borja Sanz i Daniel Tarazona han estat seleccionats per a participar en la XII Sessió Nacional del Model de Parlament Europeu, gràcies als seus bons treballs. Aquesta sessió tindrà lloc del 24 al 27 de febrer en Alcalá de Henares i els temes que defensaran i sobre els que han treballat són:
·         Maria Alcaraz – “L’energia nuclear”
·         Borja Sanz – “Xarxes socials i privacitat”
·         Daniel Tarazona – “Política Exterior Comuna de la Unió Europea a favor dels Drets Humans
Tota la comunitat educativa de l’IES Campanar els dona l’enhorabona i els felicita pel seu bon treball, i al mateix temps els anima i desitja molt bona sort per a la següent fase nacional.

17 ene 2012

PREVENCIÓ TABÀQUICA

Continuant amb el programa de Prevenció Tabàquica, dimarts 17,  la Pediatra Esther Serrano va fer una xerrada als alumnes de 1r de Batxillerat. En aquesta sessió els ha presentat el treball que un xicotet grup d’alumnes voluntaris ha de realitzar per tal de preparar un debat posterior amb tots els alumnes de primer i el Dr. Juan Carlos Peñalver, cirurgià toràcic de l’IVO.


13 ene 2012

CONCENTRACIÓ

Hui divendres, 13 de gener, a l’hora de pati, el professorat i personal no docent del nostre centre s‘ha concentrat a les seues portes durant cinc minuts per tal de dir: NO a les retallades en els serveis públics i SI a la qualitat de l’ensenyament públic i a la depuració de responsabilitats en el Consell.

11 ene 2012

VISITA A LA BIBLIOTECA FRANCESC ALMELA I VIVES

Els
Els dies 20 i 21 de desembre, l’alumnat de 3r d’ESO visità la Biblioteca Municipal de Campanar per escoltar una xerrada del seu director, José Enrique Lledó. Aquesta se centrà en aspectes com la seua organització, les diferents seccions en què es divideix, les diverses possibilitats que la biblioteca pot oferir dins del treball intel.lectual, l’espai que suposa com a Sala d’Iniciatives Culturals (per tal d’impartir conferències, realitzar exposicions, fer tallers de lectura, etc.) i, també, hi dedicà part del seu discurs a explicar el Catàleg en línia, l’ OPAC, amb l’objectiu de fer les recerques de les obres de manera més eficient i útil.
Finalment, els alumnes pogueren vore i tocar uns facsímils, entre els quals hi havia un del nostre clàssic Tirant lo Blanc, obra que treballaran al segon trimestre.

3 ene 2012

CONCURSO ¿MAQUINAS?

El pasado martes 13 de diciembre por la tarde tuvo lugar en el Departamento de Tecnología el ya tradicional concurso ¿maquinas? Esta  actividad extraescolar se ha dedicado este año a la “CLEPSIDRA SONORA”. Se presentaron 28 proyectos y participaron más de 50 estudiantes. Quedamos gratamente sorprendidos por el alto grado de precisión de muchas de las Clepsidras, su originalidad y elaboración. Con estudiantes así el futuro tecnológico está asegurado.



Ver más fotos