27 feb 2011

MEETING DEL PROJECTE COMENIUS A VALÈNCIA

L’últim meeting del programa Comenius “The School as Integration Engine”, del qual el nostre centre es coordinador, es celebrarà a l’IES Campanar entre l’1 i el 5 de març.
Ens visitan 11 professors (entre ells 3 directors) i 22 alumnes d’instituts de les següents ciutats:
Ajka (Hongria), Lipník (Republica Txeca), Lüneburg (Alemanya) i Ginebra (Suïssa).

Volem donar des d’este Blog la benvinguda més calorosa als nostres visitats.

Veure el programa de activitats

25 feb 2011

ENCONTRE AMB JOSEP PIERA

Avui els alumnes de 1r de batxiller han acudit a la Biblioteca Valenciana per trobar-se amb Josep Piera i parlar sobre Jo sóc aquest que em dic Ausiàs March.
L’escriptor, qui entrava per primera vegada a Sant Miquel dels Reis, ha comentat aspectes de la seua obra, ha parlat de la seua opció de vida: escriure, ser poeta, utilitzar les paraules.
Els ha dit com Ausiàs March li va descobrir que la seua era una llengua literària que aprofitava per viure.
Piera s’estima molt les seues coses: la llengua i la terra i sempre, ja siga des de la literatura com des dels seus articles com des del seu activisme cultural no ha deixat mai de treballar per elles.
Ha animat els alumnes a llegir, a ser curiosos, a no desanimar-se en qualsevol cosa que facen i ha acabat recitant un dels seus poemes favorits, aquell que parla de La Drova, la vall, la seua vall.
La Drova
Aquesta vella vall que ara veig verda,
daurada lluna de meló d'estiu,
és més que un llogaret entre muntanyes,
molt més que la infantesa al finestral,
molt més que un paradís ple de pinades.
Aquesta vella vall feta de somnis,
amagatall d'amors i de paraules,
la dels mil i un perfums i les fonts fresques,
la dels hiverns de llàgrimes de gel,
la de les veus que juguen i el silenci;
aquesta vella vall que vull per sempre verda.
Aquesta que rebrota riallera
després de les tempestes i la pluja;
aquesta que faig meua cada dia,
aquesta que duc viva a la memòria,
no la toqueu, si us plau, no la toqueu.
No la toqueu, si no és per a estimar-la.

21 feb 2011

VISITA AL CENTRE DE INVESTIGACIÓ DE LA FE

El passat dia 17 de febrer, l’alumnat de l’optativa de Biologia i Geologia de 1r de Batxillerat, amb la seua professora Amparo Cinos, realitzaren una intensa visita, de 6 hores, al Centre de Investigació de la Fe. En un itinerari por diferents departaments varen ser informats pels responsables de les diferents investigacions que es duen a cap en este centre punter a nivell internacional. Com sempre els nostre alumnat cridà l’atenció per el seu “saber esta”


VISITA A LA SALA DE CONTROL DE TRÀFIC DE VALÈNCIA

El dimecres dia 16 de Febrer, el alumnat de 4t d’ESO de Tecnologia visitaren la sala de Control de Tràfic de València. L’objectiu de la visita es que el alumnat coneixca el procés de gestió de la circulació en la ciutat de València i els elements tècnics dels que es disposa.

GUILLEM RAMIREZ A LA FASE NACIONAL DEL "MODELO DE PARLAMENTO EUROPEO"

Guillem Ramirez, de 1r de Batxillerat, ha sigut seleccionat per participar en l’XI sessió Nacional del “Modelo de Parlamento Europeo”organitzat per la fundació S. Patricio que es celebrarà en Alcalá de Henares entre els diez 4 i 7 de març.

Els temes sobre els quals ha decidit treballar son “Productos agrícolas modificados genéticamente y “Reformas en la enseñanza secundaria en la Unió Europea”.

La comunitat educativa se sentix molt orgullosa i l’anima a superar la fase Nacional per participar en la fase internacional.

18 feb 2011

XERRADA DELS PEDIATRES J.A. lÓPEZ I JAUME BOSCA

El dimecres, 16 de febrer, els metges especialistes en pediatria J.A. López Andreu i Jaime Boscá, van fer una xerrada molt interactiva als nostres alumnes de Batxillerat. La sessió va ser tan dinàmica que els propis alumnes van demandar una segona part que tindrà lloc el dilluns 21, a la tarda. Es projectarà la pel•lícula "Gràcies per fumar" sobre la qual es realitzarà debat.

CONFERÈNCIA DOCTOR ANDREU GINÉS

El dia 14 de febrer el jove doctor en Història, Andreu Ginés va donar una magnífica conferència sobre la guerra civil i les conseqüències que aquesta va tenir en la literatura valenciana. La conferència va ser organitzada per la professora Joana Montero i a ella van assistir tots els alumnes de 2º de batxiller. L'IES Campanar felicita al conferenciant per la seva claredat en un tema tan de vigent actualitat després dels nombrosos guardons que va obtenir la  pel.licula "Pa Negre" en la recent gala dels Goya.

15 feb 2011

CONFERÈNCIA DEL PROFESSOR DANIEL RAMÓN VIDAL

"El divendres, dia 11 de gener, el professor Daniel Ramón Vidal, doctor en Biologia per la Universitat de València i investigador del CSIC va donar una conferència als alumnes de 1r i 2n de batxiller de ciències sobre la manipulació genètica dels aliments.


La conferència ha sigut organitzada pels Departaments de Química i Ciències Naturals.
La claredat de les seues explicacions va motivar a una part de l'audiència a seguir investigant sobre un tema tan polèmic. L'IES Campanar agraeix al professor Ramón la seua contribució en la formació dels nostres alumnes"

7 feb 2011

PROVES HOMOLOGADES A2 (ANGLÈS I FRANCÈS)

PROVES HOMOLOGADES PER A LA OBTENCIÓ DEL CERTIFICAT DE NIVELL BÀSIC A L’IES CAMPANAR

L’informació es donarà als alumnes en classe.
Poden accedir tots els alumnes que tinguen almenys 16 anys complits el 31 de desembre de 2011.
La matrícula es farà els dies 7, 8 i 9 de febrer.
La llista d’admessos es farà pública el 10 de febrer.
La llista de aprovats es farà pública el 10 de març.


HORARI DE LES PROVES:
Proves per a l'obtenció del Certificat de Nivell Bàsic d'Anglès (A2)
Els exàmens d'Anglès tindran lloc a la Sala d'Usos Múltiples el proper 28 de Febrer a les 12’00 hores (Listening, Reading Comprehension and Writing), (140minuts).
L'Expressió oral serà el 25 i 28 de Febrer al departament d'Anglès. L’horari es comunicarà directament als alumnes matriculats depenent de la professora d’anglès que tinguen.


Proves per a l'obtenció del Certificat de Nivell Bàsic de Francès (A2)
Els exàmens de Francès tindran lloc a la Sala d'Usos Múltiples el proper 25 de Febrer a les 9.15 hores (Comprensió escrita i oral i expressió escrita), (140minuts).
L’Expressió oral serà el 28 de Febrer, a l'aula de Francès a les 10’00 hores.

IV SESSIÓ AUTONÓMICA DE LA C.V. DEL MODEL DE PARLAMENT EUROPEU

"Ha tingut lloc la IV Sessió Autónomica de la Comunitat Valenciana del Model de Parlament Europeu. Per tercera vegada consecutiva, els nostres alumnes han participat en este programa organitzat per la Fundació S.Patricio i subvencionat per Caja Madrid. Guillermo Ramírez, de 1r de Batxillerat va ser seleccionat pel seu treball "Igualtat laboral hòmens i dones". Des del 2 fins al 3 de febrer Guillermo ha estat debatent en la Comissió de Drets de la Dona i igualtat de gènere, amb els companys de les altres Delegacions.
El dia 4 va tindre lloc el Debat en les Corts Valencianes. La sessió va ser inaugurada per la Presidenta de les Corts i per representants de la Conselleria d’Educació, de la Fundació S.Patricio i Caja Madrid.

Els temes sobre els quals s’ha estat debatent en esta convocatòria han sigut, a més, el de la legalització de la prostitució, els productes transgènics i la desocupació juvenil. Guillermo va intervindre en el debat de tots ells, mostrant que el que pretén este programa dirigit a alumnes de 1r de batxillerat és formar ciutadans que sàpien argumentar per a fonamentar les seues opinions.

Rafael Ibáñez, que en la convocatòria anterior va arribar fins a la Fase Nacional, va ser requerit per l’Organització per a ser Secretari de Comissió.


Els dos han fet una excel•lent labor. La comunitat educativa de l’IES Campanar els felicita a ells i als altres tres participants que no van ser seleccionats, però que també van desenrotllar uns treballs molt interessants:

Paula Ibáñez, Pedro Asensio i Raúl Alfonso."